
Hijyen Hattı, Dezenfektan Hatları
Evyeli Turnikeli El ve Ayak Dezenfektan Hattı (Hijyen koridoru, Hijyen Hattı)
Daha Fazlası
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Özel Üretim Hijyen Hattı
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Özel Üretim Hijyen Hattı
Daha Fazlası
Kara Harp Okulu Hijyen Hattı Proje ve Uygulama
Kara Harp Okuluna yapmış olduğumuz hijyen hattı proje aşaması ve uygulama sonrası
Daha Fazlası
El Kurutma Makinelerinden Üflenen Havanın Mikrobiyolojik Özellikleri
Araştırmanın amacı sıcak hava üfleyerek çalışan el kurutma makinelerinden üflenen havanın mikrobiyolojik özelliklerini belirlemek ve bu makinelerin yerleştirildikleri yerlerdeki kapalı ortam havasını karşılaştırmaktır. Hava örnekleri toplum…
Daha Fazlası
Engelli Kardeşlerimizin Galoş Üretimi
Galoş Üretimi
Daha Fazlası
AVM'lerde Hijyen
Tüketici yemek yemek, alışveriş, eğlence ve sosyalleşmek için tercih etmeye başlamıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye´de şu an 300´ün üzerinde AVM olduğunu düşünürsek ve binlerce insanın ziyaret ettiği bu mekanlar acaba ne kadar hijyenik.…
Daha Fazlası
Hijyen Eğitimi Yönetmeliği
Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM
Daha Fazlası
Saçımızı Kuruturken Nelere Dikkat Etmeliyiz.
SAÇIMIZI KURUTURKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ? Özellikle kış aylarının gelmesi ile beraber saçımızı kuruturken kullandığımız saç kurutma makinelerinin dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Islak saçlar ile soğuk havaya çıkmamak için saçımızın…
Daha Fazlası
Sensörlü Kağıt Havlu Dispenseri Kullanımı
Fotoselli kağıt havlu dispenseri, kağıt havlu tasarrufunu sağlayan pratik kullanımı ile yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle kağıt havlu gideri fazla olan işletmelerin tercih ettiği bir çözümdür. Son yıllarda gelişen teknoloji ile kağıt havlu…
Daha Fazlası
Sabun Nasıl İcat Edildi ?
Sabun neredeyse dünyanın her yerinde her insan tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Peki bu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sabunun nasıl icat edildiğini hiç merak ettiniz mi ?
Daha Fazlası
Tuvalet Kağıdı Tarihçesi
Bazı çalışmalara göre, Dünya'daki insanların %70'inden fazlası tuvalet kağıdı kullanmıyor. Birçok ülkede bile halen tuvalet kağıdı zengin insanlar içindir. Bazı toplumlar içinse inancından dolayı kullanmamakta, bazıları ise pahalı olduğunu düşünerek veya…
Daha FazlasıOtellerde Kullanılan Arabalar Nelerdir?
Otellerde Kullanılan Arabalar Nelerdir? Ne Amaçla Kullanılmaktadır?
Daha FazlasıOtellerde Engelli Odası Nasıl Olmalıdır?
Engelli odası denilince ilk akla gelen bedensel engellilere yönelik yapılan odalardır. Maalesef bu bakış açısı çok yanlıştır, engelli odası global olmalıdır.
Daha FazlasıOtelde Housekeeping'in Görevleri Nelerdir?
OTELDE HOUSEKEEPİNG’İN GÖREVLERİ NELERDİR?
Daha FazlasıÇocuklarda Sıfır Atık Eğitimi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal varlıkları korumaya yönelik başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında, çocukların küçük yaşlardan bu itibaren sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda eğitilmesine ve bilinçlendirilmesine önem vermektedir.
Daha FazlasıÇöp Kovası Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Yaşadığımız mekânlarda hijyeni sağlaman yanı sıra düzeni sağlamak için de gerekli olan materyallerin en önemlileri arasında çöp kovaları vardır.
Daha FazlasıÇöp Kovası Modelleri Nelerdir?
Çöp kovaları farklı amaçlarda kullanım için farklı ebatlarda üretilir ve satışa sunulur. Materyal ve ebatlarına göre fiyatlar değişkenlik gösterse de her ihtiyaca ve çöp türüne uygun olarak üretilmiş çöp kovası bulmak mümkündür.
Daha FazlasıÇöp Kovası Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çoğunlukla ev, ofis ve çalışma ortamlarındaki kağıt, yemek ve ambalaj atıkları için kullanılan çöp kovalarına sık sık ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle son dönemlerde geri dönüşüm ve sıfır atık uygulamalarının da yaygınlaşması ile farklı atıklar için farklı…
Daha FazlasıÇöp Kovasının Kullanım Alanları Nelerdir?
Çöp kovaları, çöplerin biriktirilmesi ve muhafaza edilmesi için kullanılır. Çöp kovaları sayesinde temizlik sorunları hafifler. Çöpün veya atıkların oluştuğu hemen her yerde çöp kovası kullanımını sağlamak gerekir.
Daha FazlasıÇöp ve Atık Nedir?
Günlük hayatımızda ihtiyacımız olan maddeleri kullandıktan sonra geriye kalan kullanılabilir ya da kullanılamaz olan artıklar oluşmaktadır.
Daha FazlasıEntegre Atık Yönetimi
Günümüzde artan nüfus, gelişen endüstri ile atık miktarı ve çeşitliliği artmış durumdadır. Oluşan atıkların bertarafı ve geri kazanımı da oldukça önem taşımaktadır. Özellikle atık miktarının ve türünün belirlenmesi zor olduğu için entegre katı atık…
Daha FazlasıHijyen Eğitimi Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Hijyen kelime anlamıyla, temiz, sağlıklı yaşam için alınan önlem ve uygulanan faaliyetlerin tamamıdır. Ayrıca ilgili bakanlık tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre çalışan personelin, kendi ve halk sağlığını koruyacak…
Daha FazlasıOkullarda Sıfır Atık Projesi
Kaynakları daha verimli kullanmak, israfı azaltmak, atık miktarının azaltılması, atıkların geri dönüşümü sağlamak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesine tüm kurumlar destek vermektedir. MEB ile yapılan protokol…
Daha FazlasıSıfır Atık Çöp Kovası Çeşitleri Nelerdir?
Sıfır atık projesi kapsamında, atıkların kolay sınıflandırılması ve hızlıca gerekli işlemlerinin yapılması için biriktirme ekipmanları ve tanıtım materyallerinde renk skalası uygulanır. Renklerin insanların algısı üzerinde büyük etkisi olduğundan ve…
Daha FazlasıSıfır Atık Projesi İçin Neler Yapılabilir?
Sıfır Atık Projesi son yıllarda birçok kurum tarafından destek alıyor ve bu kurumlar tarafından uygulanıyor. Ancak çalışılan ya da içinde bulunulan kurumların ya da işyerlerinin dışında bireysel olarak da çevremize ve doğaya karşı sorumluluklarımız var. Bu…
Daha FazlasıSıfır Atık Projesi Nedir?
Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde kaçınılmaz şekilde artmakta ve bu durum doğal kaynak tüketimini de artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklar artan ihtiyaçlara yetişememektedir.
Daha FazlasıSıfır Atık Projesi Örnekleri
Daha Fazlası
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda zincirinde yer alan herhangi bir kuruluşta, gıdanın tüketimi anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına alma yeteneğini göstermek için gerekli olan sisteme denir.
Daha FazlasıGıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Gıda güvenliği sistemi, gıda güvenliğini sağlamak için üreticiler tarafından oluşturulan plan doğrultusunda tüm faaliyetlerin ve süreçlerin sistematik olarak uygulamasıdır. Gıda sektöründe bu uygulamalar kuruluşların üretime mahsus olan ürünü kendi…
Daha FazlasıSanitasyon Nedir?
Yunanca’da sağlık anlamına gelen sanitas kelimesinden türetilen sanitasyon, halk sağlığını korumak amacıyla yüzeylerdeki gıda kalıntıları, mikroorganizmalar ve temizlik maddeleri gibi kalıntıların ortamdan uzaklaştırılması işlemlerinin tamamına denir.
Daha FazlasıDoğru El Yıkama Teknikleri
Hijyen demek sağlıklı bir ortam oluşturup hastalıklardan korunmak demektir. El hijyeni de bu noktada kişilerin tek başına dikkat ederek birçok hastalıktan korunabileceği en önemli noktayı oluşturur. Doğru el yıkama teknikleri ile ellerini temizleyen…
Daha FazlasıEkmek Kasalarında Hijyen
Ekmek beslenmemizin en temel parçalarından bir tanesidir. Dolayısıyla ülkemizde en çok tüketilen gıda maddelerinden biri olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin yalnızca üretim esnasında değil dağıtım ve satış aşamalarında da uyması gereken çeşitli kurallar…
Daha FazlasıEl hijyeni nedir? Nasıl sağlanır?
Günlük yaşamımızda dokunduğumuz her şeyde çok sayıda mikroplar bulunmaktadır. Ellerimiz günlük hayat içinde, çevre ile ilişkimizi sağlayan, bu nedenle de en çok mikrop barındıran organımızdır.
Daha FazlasıEndüstriyel Mutfaklarda Temizlik
Endüstriyel mutfaklar, ticari kapsamda olan veya toplu yemek hizmetlerinin sunulduğu, restoranlar, lokantalar, fastfood zincirleri ya da kamu ve özel kurumlara ait yemekhanelere ait profesyonel ekipmanlar kullanarak yiyecek depolama, hazırlama ve pişirme…
Daha FazlasıGıda Hijyeni Nedir?
Gıda; bireylerin yaşam kalitesini, günlük çalışma verimini ve yaşam süresini dahi etkileyebilen bir faktördür. İnsanlık tarihinden beri gıdalar; hem genetik hem çeşit olarak çok değişim gösterdi. Gıdanın değişimi ve çeşitlenmesi; beraberinde gıda hijyeni…
Daha FazlasıYiyecek ve İçecek Hizmetlerinde Sanitasyon
Her birey sağlıklı, temiz bir ortamda yaşamak ve güvenli besin tüketmeyi ister. Bireyin ve toplumun sağlıkla ilgili konularda dikkatli ve duyarlı olması, sağlığa zararlı olacak etkenleri ortadan kaldırmaya özen göstermesi gerekir.
Daha FazlasıHijyenik Bulaşık Yıkama Nasıl olmalıdır?
Herkesin hayatını kolaylaştıran bulaşık makinesi, bulaşık yığınlarını yıkama ve kurulama gibi dertleri ortadan kaldırıyor. İş yükünü hafifletirken aynı zamanda bulaşıkları makinede uygun deterjan ile yıkamak en hijyenik temizleme yöntemi olarak kabul…
Daha FazlasıHijyen Bariyeri Kullanım Talimatı
Öncelikle hijyen bariyerinin ne olduğuna bakalım. Hijyen bariyeri mi ?, Hijyen Koridoru mu ?, Hijyen turnikesi mi ? Hijyen Bandı mı? Yoksa “Sanitasyon Hattı” mı? Doğrusu sanitasyon hattıdır. Ancak ülkemizde çok çeşitli isimler ile adlandırılmaktadır.
Daha FazlasıHACCP Sertifikası
Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Tanımlama (Hazard Analysis and Critical Control Points) anlamına gelen HACCP gıda güvenliğinde sistematik yaklaşım sağlayan bir standarttır. HACCP kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel risklere karşı gıdalarda…
Daha FazlasıGıda İşletmelerinde Sağlık Kontrolleri
Gıda sektöründe hijyen denildiği zaman, gıda üretiminde sağlıklı ve hijyenik olmak ve bu durumu devam ettirebilmek anlaşılır.
Daha FazlasıHijyen Koridoru Ölçüleri Nedir Nasıl olmalıdır ?
Kullanım alanı, kullanım amacı personel sayısı hijyen koridorunun ölçülerine doğrudan etki etmektedir.
Örneğin ünde 150 personelin kullandığı bir hijyen koridoru (alanı) ile günlük 5-10 personelin kullandığı hijyen koridoru (alanı) ölçüleri aynı olmamalıdır olamaz.
Öncelikle kalabalık bir işletmede vardiya sayısı, vardiyadaki personel sayısı ve kullanım süresi hesaplanmalı ve buna göre farklı bir çözüm üretilmelidir.
1 hijyen koridorunun geçiş süresi minimum 20 saniye olmalıdır. Buda dakikada 3 personelin üretime giriş yapacağı anlamına gelmektedir.
Standart bir hijyen koridoru eni 110 cm olmalıdır, Çünkü Evye ile bariyer arasındaki mesafe hesaplandığında ortalama bir kişinin ellerini rahatça yıkamak için bir alan olmak zorundadır.
Aşağıda görseli bulunan ürünün ebadı : Eni 110 cm, Boy : 190 cm, Yükseklik 170 cm dir.
Ancak ürünün kullanılacağı koridorun ebadı yaklaşık 2.50 cm olduğundan dolayı personelin giriş ve çıkışlarını zorunlu hale getirmek için görselde görüleceği üzere çıkış için ayrı bir turnike kullanılmıştır.